RUBATEC conclou amb èxit el primer contracte ESE de gestió energètica en l'àmbit públic a Catalunya

  

RUBATEC després de prop de 4 anys des de l'inici del projecte INStalvia consistent en la gestió energètica de 12 instituts pertanyents al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s'han aconseguit uns excel·lents resultats d'estalvi que suposen un total d'un 14,4%.

Aquest projecte s'inicià com a prova pilot en 12 instituts abastant la totalitat dels subministraments dels centres: electricitat, gas o gasoil i aigua.

Després de monitoritzar els centres, implantant bones pràctiques i protocols d'encesa i apagada de les instal·lacions, formant als usuaris, millorant la contractació i amb inversions en equips de regulació de calefaccions, hem pogut assolir importants estalvis avalats per protocols de Mesura i Verificació.

Amb tot això, s'han assolit uns estalvis globals del 14,4% sobre la factura energètica i d'aigua o el que és el mateix, un estalvi superior als 233.000€ al llarg del projecte (veure arxiu adjunt).

Aquesta experiència ens ha permès demostrar la viabilitat i replicabilitat del model de negoci i esperem seguir aplicant-lo per a millorar l'eficiència energètica de molts més edificis. (+info)

(Presentació resultats Projecte INStalvia)

 

Descarga
INStalvia
INStalvia.pdf
Documento Adobe Acrobat 211.4 KB